Süle László & Senni Eskelinen: Open Waters

Lemezbemutató koncert

Dátum:  október 8.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki
null

Open Waters – Aavat vedet – Nyílt vizek címmel jelent meg Süle László (zeneszerzés, zongora) és Senni Eskelinen (elektromos kantele) közös albuma finn–magyar koprodukciós kiadásban 2020-ban. A lemezbemutató koncertet október 8-án 18:00 órai kezdettel a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) rendezik a művészek.

A lemez 20 €-ért, a műsorfüzet 10 €-ért kapható a helyszínen. Figyelem: fizetés csak készpénzzel!

FIGYELEM: Követjük a hatóságok járványhelyzettel kapcsolatos előírásait, ezért előzetes jelentkezéshez kötjük a programjainkon való részvételt. Jelentkezés: (megadva a résztvevők nevét és számát) hungarian.culture(at)unkarinkulttuuri.fi október 7. 12:00-ig. A jelentkezést visszaigazoljuk, az ülőhelyeket a koncert napján 17:50-ig tartjuk fenn. Programjainkra legfeljebb 40 főt tudunk fogadni. Ajánljuk a maszk viselését.

Süle László és Senni Eskelinen albumának középpontjában – ahogy a cím is sejteti – a víz áll. A zongora és a finn nemzeti hangszer szokatlan kettőse kifejezően ábrázolja a víz ezer arcát legyen szó a folyó születéséről, egy csendes esti eső színeiről vagy éppen egy zuhatag forrongó erejéről. A zenei anyagot keretbe foglaló finn és magyar népdalban szintén fontos motívum a víz.

Süle László és Senni Eskelinen az elmúlt másfél évben Helsinkin kívül Turkuban és Savonlinnában is előadta a készülő lemez anyagát. A két zenész közös munkája és az album születése újabb fontos állomás Finnország és Magyarország zenei kapcsolataiban.

A lemez megjelenését a Suomalaisuuden Liitto és a Magyar Kulturális és Tudományos Központ támogatta.