Sebestyén Márta Finnországban

Dátum:  március 11. - március 12.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Musiikkitalo /Sonore-sali
Helsinki / Järvenpää

Sebestyén Márta Finnországban

Sebestyén Márta és együttese márciusban Helsinkiben és Järvenpääben vendégszerepel

Március 12. Musiikkitalo /Sonore-sali, 19:00 (a Sibelius Akadémia szervezésében)

Március 13. Järvenpää-talo, 19:00 (a Magyar Kultúra Hete főünnepsége, nemzeti ünnepi koncert)

Sebestyén Mártát nem kell bemutatni a magyaroknak. Azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, aki változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviseli Magyarországon és világszerte, koncertjein életre keltve a Bartók és Kodály által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol nem képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival. Énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodó is megismerhette általa a magyar népdalt.

Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet: Az év énekesnője (1984), Liszt Ferenc-díj (1991), Kossuth-díj (1999), Prima Primissima-díj (2003), Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt (2005). Olaszországban a Diploma alla Varroera és a Chiciano Fellini-díjjal tüntették ki. Énekelt a több Oscar-díjat nyert Az angol beteg c. filmben és a Deep Forest Grammy-díjas világzene albumában is.

Sebestyén Márta az alábbi zenészekkel lép fel: Havasréti Pál (nagybőgő), Soós András (hegedű), Hegedűs Luca (cimbalom) és Szabó Zoltán (duda).

Koncertek:

Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A) Sonore-Sali, március 12., szerda 19:00
Jegyek: 17,50€/12,50€/6,50€
http://www.siba.fi/whats-on1/-/events/event/11213
Järvenpää-talo (Hallintokatu 4, Järvenpää) Sibelius-Sali, március 13., csütörtök 19:00

Jegyek: ingyenes jegyek (a Lippupiste kezelési díja 2 €/jegy, max. 4 jegy/vevő) a Järvenpää-talo jegyirodájában, a Lippupiste árusítóhelyein, valamint a koncert előtt 1 órával a helyszínen, amennyiben még maradt jegy

http://www.lippu.fi/Lippuja-unkarin-kansallispaeivaen-juhla.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=1136795&xtcr=3&xtmc=J_auml%3Brvenp_auml%3B_auml%3B-talo&xtnp=1