Sárik Péter Trió Savonlinnában, IX. 19.

Dátum:  szeptember 18.
Időpont: 21:00
Helyszín:  savonlinnai Kulttuurikellari
Savonlinna

Sárik Péter Trió Savonlinnában, IX. 19.

Sárik Péter Trió X Bartók – jazzkoncert a savonlinnai Kulttuurikellariban, IX. 19.

A Sárik Péter Jazztrió (Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – nagybőgő, Gálfi Attila – dob) szeptember 19-én, csütörtökön 19 órakor a savonlinnai Kulttuurikellariban ad koncertet saját Bartók-jazzadaptációiból Bartók X címmel.

Jegyek: 20 / 15 € egy órával a kezdés előtt a helyszínen
Jegyek elővételben: 18 / 13 € www.nettilippu.fi

Ízelítő a koncertről: https://www.youtube.com/watch?v=MUB4vgh2lxs

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. A Trió neves, több díjat elnyert tagokból áll. Sárik Péter 2016-ban elnyerte az év zenésze díjat Magyarországon. Művei gyakran értek el dobogós helyezést az USÁ-ban és Nagy Britanniában rendezett zeneszerzői versenyeken.

A jazz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat mutatják, és végtelen teret adnak az improvizációnak.

www.petersarik.com

része a Savonlinnai Magyar Kultúra Heteinek c. programsorozatnak. Az események fő szervezői a Magyar Kulturális és Tudományos Központ, a Helsinki Magyar Nagykövetség, Savonlinna Város, Budapest-Budavár, a Savonlinnai Finn-Magyar Társaság, valamint számos savonlinnai kulturális intézmény. A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatott meg.