Rokon népek napja: Az Inkubátor c. dokumentumfilm online vetítése

Dátum:  október 15. - október 17.
Helyszín:  Online
Vimeo
null

Pigniczky Réka Inkubátor c. dokumentumfilmje – Online vetítés a Rokon népek napja alkalmából, 10. 15–17.

Minden évben október harmadik szombatján tartjuk a finnugor nyelvrokonságot ünneplő Rokon népek napját. Idén Pigniczky Réka Inkubátor (2009) c. dokumentumfilmjével veszünk részt az ünnepen. A filmet három éve vetítettük a helsinki Kino Engel moziban, és most még szélesebb közönség számára kívánjuk bemutatni.

A filmet angol felirattal vetítjük. A film linkjét az előre jelentkezetteknek emailben küldjük a vetítés napján. Jelentkezni a következő linken lehet október 14., csütörtökig: https://bit.ly/3uJucUg

Inkubátor (Incubator, 2009)

Rendezte: Pigniczky Réka. Színes, 84 perces dokumentumfilm. Nyelv: magyar, angol; felirat: angol.

Az Inkubátor c. dokumentumfilm az István a király c. magyar rockoperát 1984-ben előadó észak-amerikai magyar cserkészcsapat 25 évvel későbbi találkozásán keresztül mutatja be azokat a kihívásokat, amelyekkel az idegen nyelvű és kultúrájú környezetben élő kisebbségeknek szembe kell nézniük. Teremthet-e a szülő olyan mesterséges „inkubátort” a gyermekének, amely hatékonyan segíti a kisebbségi nyelv és identitás megőrzését? Mit jelent a nemzeti identitás a kommunista diktatúrából elmenekült generációnak, és mit jelent a külföldön született fiataloknak? Hol a hazája, hol az otthona a diaszpórába, emigrációba kényszerült embernek? Milyen belső konfliktusokkal jár a kettős identitás? Miközben az egykori kiscserkészek 25 év múltán ismét próbálják megtalálni régi hangjukat, Pigniczky Réka rendező egzisztenciális kérdések elé állítja a tábor lakóit.