Rofusz Kinga illusztrációi a Tamperében

Dátum:  február 10. - március 2.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Tampere-talo Téli kertje
Yliopistonkatu 55, Tampere

Rofusz Kinga illusztrációi a Tamperében

Földön, Égen, Vízen Lebegők – Rofusz Kinga illusztrációi a Tampere-talo Téli kertjében (Yliopistonkatu 55) február 11–március 3.

Rofusz Kinga 1970-ben született Budapesten. 1994-ben végzett a Magyar Iparművészeti Főiskola animációs szakán, és 1996-ban diplomázott a mesterképző kurzusán. 1997-től 2007-ig a Pannónia Filmstúdióban készített egyedi animációs rövidfilmeket. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Filmművészek Szövetségének és a Magyar Illusztrátorok Társaságának. Jelenleg gyermekkönyvek illusztrálásával foglalkozik.

A kiállított akrilfestmények művészi gyerekkönyv-illusztrációk. A kortárs magyar irodalom szerzői – Máté Angi, Schein Gábor, Bátky András, Zalán Tibor, Jász Attila – meséihez és verseihez készültek a képek. Schein Gábor Irijám és Jonibe című könyve
2010-ben az IBBY Év Gyermekkönyve díjat kapta, Rofusz Kinga pedig az Év Illusztrátora díjat.

A művész így ír képeiről: „A szövegek, amelyekhez az illusztrációk készültek, szinte mind szürreális, költői, melankolikus, különleges hangulatokat megjelenítő művek. A képeket is ez jellemzi általában, és az, hogy nem csak szigorúan a szövegben leírtakat illusztrálja, hanem egy kicsit tovább gondolják azokat.”

Nyitva hétfő– péntek 10:00–17:00

A belépés ingyenes.

További információ: http://www.tampere-talo.fi/taidenayttelyt
További képek a művész honlapján: http://www.rofuszkinga.hu