Radák Eszter a galleria U-ban

Dátum: 2013 december 4. - 2014 január 8.
Időpont: 22:00
Helyszín:  galleria U
Kaisaniemenkatu 10, Halsinki

Radák Eszter a galleria U-ban

Akkor most beszéljünk az időjárásról?!
Radák Eszter olajfestményei 2013. december 5 – 2014. január 9-ig tekinthetők meg a galleria U-ban (Kaisaniemenkatu 10).

Radák Eszter barátságos stílusával, kellemes iránti érzékenységével szerethető műalkotásokat hoz létre. Figuratív festészete a szivárvány színeinek burjánzásában ölt testet; minden megnyilvánulásában olyan, mintha az egész világ az otthona és minden ember az ismerőse lenne.

Radák Eszter DLA, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, oktatási rektorhelyettese. Munkásságát számos hazai és külföldi díjjal ismerték el (Budapest, Párizs, Bécs). 1993 óta tart egyéni kiállításokat Magyarország legjelentősebb galériáiban és múzeumaiban, továbbá többek között Bécsben, Párizsban, Londonban, Salzburgban, New Yorkban, Rómában, Berlinben. Alkotásai megtalálhatók a Bécsi Egyetem, a Magyar Nemzeti Bank, a Kogart és számos magyar múzeum gyűjteményében. A mostani helsinki kiállításon 14 képe látható.


Radák Eszter így ír helsinki kiállításának képeiről: „Fontos számomra, hogy nagyon pontos olykor merevnek is mondható vonalstruktúrával komponálok, miközben a színhasználatom nagyon variábilis, gyakran használok művészettörténeti idézeteket, utalásokat. A címeimben E/1 személyben fecsegek, ez a "lírai én" megszólítja a nézőket, új narratívát ad, gyakran vicces, a szemlélő ráismerhet saját életének ügyefogyott valóságára.”

 

Megnyitó december 12-én 18.00 órakor, a kiállítást Marjukka Paunila festőművésznyitja meg

További információ: http://www.eszterradak.info/Home.html