Rabóczky Judit: Vasmacskák

Rabóczky Judit Vasmacskák című kiállítása a galleria U-ban (Kaisaniemenkatu 10.), V.27–VI.22. és VIII.1–9.

Dátum:  május 27. - augusztus 9.
Időpont: 07:00
Helyszín:  galleria U
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Rabóczky Judit: Vasmacskák

Rabóczky Judit Vasmacskák című kiállítása a galleria U-ban (Kaisaniemenkatu 10.), V.27–VI.22. és VIII.1–9.

Rabóczky Judit Magyarországon és külföldön jelentős sikereket elért fiatal szobrászművész. A Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán végzett 2007-ben, alkotásait ezt követően magán- és közgyűjtemények egyaránt megvásárolták. A Vasmacskák című kiállítás anyaga áttekintést nyújt a művész eddigi pályájáról.

„Szerintem minden gyerek, minden fiatal belefeledkezik valamibe, ha ráérez, tudja, mi jó neki, miben érzi jól magát. Egy gyerek jobban tud döntéseket hozni, vagy mer, bátrabb. Ha ezt sokáig meg tudja őrizni, nem felel meg az elvárásoknak és kitart az álmai mellett, akkor boldog lehet.” RJ

Rabóczky fémdarabokat, vasat, acélt, vasdrótot, vezetékeket és kábeleket hegeszt, csavar és hajlít.

Szeszélyes és mókás alkotásokat hoz létre, amelyek energiát, szenvedélyt, lelkesedést és aktív életörömöt sugároznak. A művész nagy figyelmet fordít a részletekre, a szobor pozíciójára, formáira és íveire. Vékony vasdrótból harmonikus egyensúlyt teremt, amelyet hatásos áramlás és izmok mozgása követ. A komplex rendszer háromdimenziós alakok benyomását kelti, amelyek kedvező körülmények között bármikor életre kelhetnének. Az alkotások személyeket, álarcokat, angyalokat, macskákat és mozgásban lévő emberi alakokat ábrázolnak.

Megnyitó V.26-án, csütörtökön 18 órakor.