Philip Glass Ehnaton c. operájának finn nyelvű, online előadásai: a főszerepben Daragó Zoltán

Dátum:  március 1. - március 31.
Helyszín:  Online
Fotó: Markku Pihlaja

Fotó: Markku Pihlaja

Március 1-jén teszi közzé az Ooppera Skaala társulat a február végén felvett Ehnaton c. opera finnországi ősbemutatóját, melyet zárt körben, zenekritikusok előtt mutattak be az Aleksanterin teatteriben. A főszerepet az ígéretes Daragó Zoltán (kontratenor) alakítja, aki tavaly a Sibelius Akadémián tanult ösztöndíjasként.

Az előadásról finn nyelvű elismerő kritikák olvashatók a RONDO zenei magazinban és a HELSINGIN SANOMAT napilapban, valamint svéd nyelvű kritika található a HUFVUDSTADSBLADET napilapban az előfizetők számára.

Az opera stream-jeggyel március folyamán tekinthető meg az interneten, a jelenléti bemutató előadásokat szeptemberre tervezik.

Jegyvásárlás és színlap ITT.

Intézetünk és az Ooppera Skaala február 2-án kerekasztal-beszélgetést rendezett az opera ősbemutatójával kapcsolatban az alkotókkal. A programot galériánkból közvetítettük élőben az interneten. A főszereplő Daragó Zoltán és Essi Luttinen (mezzoszoprán) énekes előadásával keretezett beszélgetés felvétele elérhető az Ooppera Skaala YOUTUBE-CSATORNÁJÁN.