Nemzetközi Kodály Hét

XXVII. Nemzetközi Kodály Hét, III.13–19.

Dátum:  március 13. - március 19.
Időpont: 13:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ Sziklatemplom Kelet-Helsinki Zeneiskola, Ahti Sonninen terem
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, Helsinki Untuvaisentie 10, Helsinki

Nemzetközi Kodály Hét

XXVII. Nemzetközi Kodály Hét, III.13–19.

A Kodály Hét megrendezését 1989-ben kezdeményezte Szilvay Csaba zenetanár, aki évtizedekig élt Finnországban. A hét folyamán fővárosi és környékbeli helyszíneken a résztvevő zeneiskolák növendékei szerepelnek, nagyszerű lehetőséget kínálva a Kodály-módszerrel történő zeneoktatás eredményeinek bemutatására. A Kodály Hétre idén már 27. alkalommal kerül sor.

A hét Musiikkisilta (Zenehíd) című nyitókoncertjére a hagyományokat követve a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10., Helsinki) kerül sor III.13-án, vasárnap 15:00 órakor. A műsorban a Kelet-Helsinki Zeneiskola és az Espoo-i Zeneiskola növendékei lépnek fel. III.17-én, csütörtökön 19:00 órakor a Music for all című koncerten a Sziklatemplomban (Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3., Helsinki) Szervánszky Valéria és Ronald Cavaye zongoraművészek, a Kodály Hét mesterkurzusának tanárai Schubert, Debussy, Kurtág és Bartók műveit adják elő. Ütőhangszereken közreműködik Kazutaka Morita és Jussi Markkanen. A Kodály Hét zárókoncertje - Nuoret taiturit (Ifjú virtuózok) - III.19-én, szombaton 15:00 órakor lesz a Kelet-Helsinki Zeneiskola Ahti Sonninen termében (Untuvaisentie 10.). A koncerten szereplő ifjú virtuózok a Kelet-Helsinki Zeneiskola mesterkurzusának résztvevői.

A Kodály Hét programja:
III. 13. 15:00 Nyitókoncert, Magyar Kulturális és Tudományos Központ (Kaisaniemenkatu 10.)
III. 17. 19:00 Koncert, Sziklatemplom (Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3.)
III. 19. 15:00 Zárókoncert, Kelet-Helsinki Zeneiskola, Ahti Sonninen terem (Untuvaisentie 10.)

A Kodály Hetet a Kelet-Helsinki Zeneiskola Magyarország Nagykövetségével és a Magyar Kulturális és Tudományos Központtal közösen rendezi, művészeti vezetők Szilvay Csilla és Kristiina Junttu.

A koncertekre ingyenes a belépés.