Magyarország az iskolákban

„Magyarország az iskolákban - 2016” -projekt

Dátum:  október 23. - október 30.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Finnország
Finnország

Magyarország az iskolákban

„Magyarország az iskolákban - 2016” -projekt

A Finn-Magyar Társaság idei legfontosabb projektje a 2016 őszén megrendezésre kerülő Magyarország az iskolákban, amely az 1984-ben kezdődött, négyévente ismétlődő Magyar Témahét hagyományát folytatja.

A társaság sokoldalú tanítási segédanyagot készít különböző tantárgyakhoz. A célkitűzés, hogy a diákok aktívan, saját munkájuk és kutatásaik eredményeként tanuljanak újat Magyarországról, ahol a finn nyelv rokonnyelvét beszélik. Cél továbbá a finn és a magyar oktatási szakemberek és a fiatalok kapcsolatainak fejlesztése.

A fő célcsoport az általános iskolások, a gimnazisták és a szakiskolások, de bekapcsolják az óvodákat és a felnőttoktatási intézményeket is. A téma tanórákon való megjelenítéséről az egyes iskolák illetve tanárok maguk dönthetnek, a megvalósítás időpontjául a Finn-Magyar Társaság a 43. hetet javasolja, amely közvetlenül az október 23-i magyar nemzeti ünnep után, az ENSZ világnapjával kezdődik.

A témát munkacsoport készítette elő, amelyben széleskörűen képviselteti magát az oktatási szféra: a Finn Oktatási Hivatal, az oktatásban dolgozók szakszervezete (OAJ), valamint különböző tanári és iskolai szövetségek. Az FMT helyi szervezetei és a társaság tanár tagjai fontos szerepet játszanak a témahét előkészítésében és lebonyolításában.

További információ: www.suomiunkari.fi/unkaria-kouluihin-hanke-2016/