Magyar Marionettek Helsinkiben, III. 21.

A Világjáró Marionettek Helsinkiben, a Nemzetközi Mesemondó Napon a Kirjasto 10-ben, III. 21.

Dátum:  március 20.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Kirjasto 10
Elielinaukio 2G, Helsinki

Magyar Marionettek Helsinkiben, III. 21.

A Világjáró Marionettek Helsinkiben, a Nemzetközi Mesemondó Napon a Kirjasto 10-ben, III. 21.

Oului vendégszereplését követően Sarkadi Bence Helsinkibe is ellátogat, és saját maga által készített marionettfiguráival elbeszélt történetekkel kapcsolódik be a Nemzetközi Mesemondó Napba.

A Kirjasto 10-ben (Elielinaukio 2G, Helsinki) március 21-én, szerdán 14:00–16:00 között rendezett eseményen lengyel, svájci és francia előadók is közreműködnek anyanyelvükön elhangzó, majd finnre is tolmácsolt mesékkel és versekkel. Sarkadi Bence bábjainak testbeszéddel előadott történetei nem igényelnek fordítást, gyerekeket és felnőtteket egyaránt elvarázsolnak.

Az esemény a február 21. – március 21. közötti Soknyelvűség Hónapjának (Multilingual Month) része, fő szervezője az EUNIC Finland, azaz a Finnországban működő Európai Uniós Kulturális Intézetek Szervezete.

Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett-mestere hat kontinens legnagyobb utcafesztiváljain és legkisebb utcasarkain bűvölte el felnőtt és gyermek közönségét, és szerzett számos fesztiváldíjat (többek között: A Legjobb Egyszemélyes Előadás Díja – Bukarest, Románia, 2011; Kiváló Előadói Díj - Lenzburg, Svájc, 2012; Arany Magnólia Előadói Díj - Shanghai, Kína, 2014; A Legjobb Utcaművész Díja - Forlimpopoli, Olaszország, 2015; a Legjobb Előadó Díja és Közönségdíj – Moszkva, Oroszország, 2016).