Magyar filmek és alkotóik Hyvinkääben, VIII. 30.

Dátum:  augusztus 30.
Időpont: 12:30
Helyszín:  BioRex Sveitsi mozi
Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää

Díjnyertes magyar filmek és alkotóik a Red Carpet Filmfesztiválon Hyvinkääben, VIII. 30.

A második alkalommal megrendezett, finn filmeket felvonultató Red Carpet Filmfesztiválon kivételesen két elismert magyar film is szerepel augusztus 30-án, csütörtökön: Enyedi Ildikó Testről és lélekről (2017) c. filmdrámáját 15:30-tól, Szilágyi Zsófia Egy nap (2018) c. filmdrámáját 16 órától tekinthetik meg az érdeklődők a BioRex Sveitsi moziban (Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää).

A 10 €-s jegyeket a www.lippu.fi/ oldalon lehet megvásárolni.

Az Egy nap vetítését követően Szilágyi Zsófiával, a Testről és lélekről végén pedig Borbély Alexandrával és Nagy Ervinnel is találkozhat a fesztivál közönsége.

 

A Testről és lélekről c. filmdráma azt ábrázolja, hogyan próbálja két bonyolult személyiség megteremteni a valóságban is az álmukban már megélt csodálatos kapcsolatot. A film elnyerte a 2017-es Berlinálé nagydíját, az Európai Filmakadémia pedig a 2017-es év legjobb női főszereplőjének díjával Borbély Alexandrát tüntette ki a filmben nyújtott alakításáért.

Nyelv: magyar, felirat: finn, svéd; korhatár: K16, hossza: 116 perc.

 

Szilágyi Zsófia első nagyjátékfilmje, az Egy nap egy átlagos háromgyermekes anya életét mutatja be a jelenkori Magyarországon. A cselekmény a nő hétköznapi rutinjára épül; a dráma a házassága háttérben meghúzódó válságának „halasztásra ítélt pillanataiból” bontakozik ki. A film 2018-ban Cannes-ban elnyerte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (FIPRESCI) díját.

Nyelv: magyar, felirat: angol; korhatár: K12, hossza: 99 perc.

 

Részletesebb információ a fesztivál honlapján: https://redcarpetfilmfestival.fi