Magyar design VIII.31.-X.12.

Dátum:  augusztus 31. - október 12.
Időpont: 07:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Magyar design a fenntarthatóság jegyében Hungarian Designers in search of sustainability Magyar divat- és formatervezők munkái a Helsinki Design Weeken galleria U, 2018. VIII. 31. – X. 12.

A Helsinki Balassi Intézet – Magyar Kulturális és Tudományos Központ galériájában megrendezett kiállítás a fenntarthatóság iránt érzékeny magyar divat- és formatervezőket mutatja be. Egybegyűjti azon tervezők munkáit, akik kiemelkedően fontosnak tartják a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézést, és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve alkotnak.

 

Fazekas Fanny korábban azonos tematikával szervezte meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című kiállítást, amit a 2017-es Design Hét Budapest keretében láthatott a közönség. E két kiállítás tehát kapcsolatot teremt a finn és a magyar főváros nemzetközi design seregszemléi, valamint a finn és magyar designerek munkái között.
„A Helsinkiben megvalósuló kiállítás célja, hogy segítse a feltörekvő magyar designerek nemzetközi ismertségét, és párbeszédet kezdeményezzen a fenntartható design aspektusairól finn és magyar alkotók között. A kiállítás divatszekciójában olyan magyar kortárs designerek munkái kapnak helyet, akik árnyalni kívánják az ökodivat problémakörét, elsősorban az alapanyagok felhasználási lehetőségeire, társadalmi és gazdasági szempontjaira fókuszálva. A tárgytervezési részlegben kiállított munkák szintén a fenntartható fejlődést segítő gyakorlatokra mutatnak példákat. ” – Fazekas Fanny, a kiállítás szervezője

A kiállító márkák és tervezők:

Manera - studio - Budapest, Botanika, Ursuslupus, Rikov, NES cipő, Vetlényi Alma, Veszprémi Gabriella, Repityke, Printa, Temesi Apol, Pressed Pets, Paper Up!, Fészek Részek, Misija design, Tóvaj Rozi, Deme Tamás, Plié by Atelier, Medence Csoport, Malinko bag, ESZKA

Megnyitó: 2018. VIII. 30., 18 óra

 

A kiállító tervezők munkái megvásárolhatók a Helsinki Design Week vásárán Suvilahtiban IX. 8–9-én.


További információ: https://www.helsinkidesignweek.com/about/