Liza, a rókatündér április 22-én

A Liza, a rókatündér az Európai Filmheteken április 22-én

Dátum:  április 21.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Eurooppasali
Malminkatu 16, Helsinki

Liza, a rókatündér április 22-én

A Liza, a rókatündér az Európai Filmheteken április 22-én

Idén április 18–28. között rendezik az Európai Filmheteket az Eurooppasaliban (Malminkatu 16, Helsinki). A műsorban szerepel többek között Ujj Mészáros Károly fantasyfilmje, a Liza, a rókatündér (2015) is, amelyet április 22-én, szombat délután 14:15-kor vetítenek.

Liza háziápolónő, aki epekedve vágyik a szerelemre. Egyetlen társasága az egykori japán popcsillag szelleme, aki féltékenységében a japán mitológia Kitsune-démonává, vagyis rókatündérré változtatja Lizát. Ennek következményeként minden férfi, aki érdeklődni kezd Liza iránt, halálnak halálával lakol. Vajon felszabadulhat-e Liza az átok alól?

Az Erasmus EU-s diákcsereprogram idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Alapelvei a barátság, a figyelmesség, a széles látókör, a kíváncsiság, az együttműködés, az őszinteség és a kitartás. Ugyanez az értékvilág tükröződik az Európai Filmhetek programjában is: a műsorra tűzött filmeken keresztül olyan történetekkel ismerkedhetünk meg, amelyek témája többek között a kultúrák találkozása, az élethosszig tartó tanulás és az európaiság. A 25 inspiráló filmet tartalmazó teljes műsor elérhető itt: https://ec.europa.eu/finland/sites/finland/files/elokuvaviikot_2017.pdf.

A rendezvénysorozatot az Európai Bizottság Finn Képviselete és az Európai Parlament Finn Tájékoztatási Irodája szervezi az EU-országok és tagjelölt országok nagykövetségeivel, illetve kulturális intézeteivel együttműködve. Minden program ingyenes.

Az Eurooppasali 100 fő befogadására alkalmas. Minden vetítés előtt egy órával kezdik meg az ingyenes jegyek osztását az adott filmre az Eurooppasali aulájában. A filmeket angol felirattal vetítik.

További információ:
www.facebook.com/europeanfilmweeksinhelsinki
https://ec.europa.eu/finland, www.europarl.fi