Kulcsár Ágnes: Álmok országa

Kulcsár Ágnes: Álmok országa című kiállítása galleria U:ban (Kaisaniemekatu 10) IV.22–V.19.

Dátum:  április 22. - május 19.
Időpont: 07:00
Helyszín:  galleria U
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Kulcsár Ágnes: Álmok országa

Kulcsár Ágnes: Álmok országa című kiállítása galleria U:ban (Kaisaniemekatu 10) IV.22–V.19.

Kulcsár Ágnes festőművész és grafikus; festményeinek középpontjában a természet ornamentikája, annak egyedi ábrázolása áll. Festményein a tájról, az elmúlásról, az újjászületésről, az alkotás misztériumáról – s e témák közvetítésével magáról, gondolatairól, vágyairól mesél. A képek expresszív színvilága összhangban áll a természettel és a konkrét tárgyakkal.

”A kiállításomon szereplő művek válogatás az utóbbi évek természeti élményen alapuló munkáimból. A növényi motívumok (virágok, levelek, felhők stb.), melyeket gyakran alkalmazok a festményeimen, csak ürügyek számomra, hogy a pannon tájról, a természet szépségeiről, az elmúlásról és újjászületésről, a teremtés misztériumáról, s ezeken keresztül saját magamról, gondolataimról, vágyaimról valljak.

Az utóbbi években az akril-festmények mellett gyakran készítek kollázs technikával is képeket, melyből pár itt is szerepel. Ezeknél a festményekbe dekoratív csomagoló papírokat, színes nyomatokat ragasztok, így érve el izgalmas felületeket.

A munkáim döntő része a realista és az absztrakt festészet határán mozog. Néha a valósághű, aprólékos motívumok mellett nagy festő színfoltokat, vagy egyszerű grafikai jellé csupaszított vonalrajzokat is alkalmazok a képeimen. Szeretem a valóságot többféle megközelítéssel, többféle festői stílussal leképezni, akár egy festményen belül is – így hozva létre egy elvontabb, egyéni hangú lírai képi világot.” Kulcsár Ágnes

Megnyitó IV.21-én, csütörtökön 18:00 órakor.

További információ: http://kulcsaragnes.5mp.eu/web.php?a=kulcsaragnes