Kozári Hilda előadása az MKTK-ban, VIII. 22.

Dátum:  augusztus 21.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Kozári Hilda előadása az MKTK-ban, VIII. 22.

Utált, majd kedvelt – Kozári Hilda finn nyelvű művészettörténeti előadása a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, VIII. 22-én

Habár Leonardo da Vinci halála óta 500 év telt el, művészi és tudományos munkássága továbbra is foglalkoztatja az utókort. Kortársai vajon megértették őt? A bátor festőnő, a barokk Artemisia Gentileschi, a magányos zseni, Csontváry Kosztka Tivadar, a modern Helene Schjerfbeck, az absztrakt művészet úttörője, Hilma af Klint és a titokzatos Ország Lili manapság sokkal érthetőbbek, mint a kortársak számára voltak.

Havis Amanda, a Sibelius-emlékmű, a budapesti Szabadság-szobor – a sort még számos olyan, manapság népszerű, kedvelt műalkotással lehetne folytatni, melyek saját korukban megütközést, sőt dühöt váltottak ki. Kiben vagy miben van a hiba? Van egyáltalán?

„Ars longa, vita brevis.” A művészet örök, az élet rövid.

Kozári Hilda Helsinkiben élő magyar képzőművész rendhagyó előadása elmúlt korok kortárs művészetéről és a kortárs művészet jövőjéről augusztus 22-én, csütörtökön 18 órától a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

A rendezvény finn nyelvű, a belépés ingyenes.