Könyvbemutató és filmvetítés IX. 1.

Gárdos Péter Hajnali láz című regényének finn kiadása (117 kirjettä, ford. Juhani Huotari, Siltala Kustannus, 2016) alkalmából a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) könyvbemutatóra és filmvetítésre kerül sor szeptembe

Dátum:  szeptember 1.
Időpont: 15:30
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Könyvbemutató és filmvetítés IX. 1.

Gárdos Péter Hajnali láz című regényének finn kiadása (117 kirjettä, ford. Juhani Huotari, Siltala Kustannus, 2016) alkalmából a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) könyvbemutatóra és filmvetítésre kerül sor szeptember 1-én 18:30-kor.

Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. A 25 éves Miklóst újra halálra ítélik: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós hadat üzen a sorsnak: levelet ír 117 magyar lánynak, akik annak idején földijei voltak, s most itt vannak valamelyik rehabilitációs táborban. Feleséget keres, akivel odahaza újrakezdheti az életét. És a válaszlevelek között hamarosan rátalál az igazira: Lilire. A kezdetben még tapogatózó levélváltás egyre intimebbé válik. Hőseink elhatározzák, megpróbálják elintézni, hogy láthassák egymást személyesen is. Mindenáron élni és szeretni akarnak.

A regényt a Publishers Weekly és a Booktrade a 2015-ös Londoni Könyvvásár legfontosabb könyvének tartotta, eddig 20 nyelvre fordították le. Gárdos Péter filmrendező szülei levelei alapján írta immár világsikert aratott első könyvét, játékfilmet is rendezett belőle, melyet az est során vetítünk.

Magyar nyelvű rendezvény (finn tolmácsolás). A film magyar nyelvű, angol feliratozással.

A Magyar Kulturális és Tudományos Központ és a Finnországi Magyarok Egyesülete közös szervezésében.

A könyv augusztusban jelenik meg. További információ: reetta@siltalapublishing.fi