Jelinkó Márton Lunastus c. filmje az R&A -fesztiválon

Dátum:  szeptember 26.
Időpont: 13:00
Helyszín:  Korjaamo Kulmasali
Töölönkatu 51 B, Helsinki

Jelinkó Márton Lunastus c. filmje az R&A -fesztiválon

A Helsinkiben élő Jelinkó Márton független produkcióként (indie), 2015-ben készült Lunastus (Megváltás) c. filmjét bemutatja a Rakkautta ja Anarkiaa filmfesztivál. A fiatal magyar rendező filmes tanulmányait Finnországban végezte, s már első, szintén indie –filmje, a Pystyssä (Talpon) nagy érdeklődést váltott ki. Rendezői munkáin kívül Jelinkó Márton számos projektben vett részt operatőrként.

„Tomas egy bűnbandához csatlakozik, hogy felderítse húga eltűnését. A bűnözőcsalád vezette liga embercsempészettel is foglalkozik és brutális bűntetteket követ el. Tomas megpróbálja hűvös szemlélőként követni a kegyetlenségeket, de a halál légköre és az emberi gonoszság hamarosan kikezdik az idegeit.

A Guilt minimalizmusba hajló, rejtélyeit fokozatosan kibontó triller. Az események képi megjelenítése hideg, távoli és olykor szép is – ennek ellenpontozása a megrendítően nyers erőszak. Éteri, lassan fokozódó feszültség határozza meg a szomorú csapdahelyzet ábrázolását, amelybe a főszereplők kerültek. Jelinkó Márton felívelő tehetség, akinek jövőbeni projektjeit érdemes figyelemmel kísérni.” Paavo Ihalainen R&A

VETÍTÉS: IX.26. 16:00 Korjaamo Kulmasali
• Téma: Indie-gyönygszemek Finnországból
• Nyelv: angol, finn
• Időtartam: 87 perc
• Felirat: angol
• Korhatár: 16 év
• Terjesztő: Outline Studios
További információ: http://hiff.fi/elokuvat/lunastus/