Jazz-trió koncertje szeptemberben

Süle László jazzkoncert-sorozata szeptemberben folytatódik: a Süle László (zongora), Heikki Nikula (basszusklarinét) és Pentti Lahti (szaxofonok) alkotta trió IX.20-án, kedden 18 órakor lép fel a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu

Dátum:  szeptember 20.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Jazz-trió koncertje szeptemberben

Süle László jazzkoncert-sorozata szeptemberben folytatódik: a Süle László (zongora), Heikki Nikula (basszusklarinét) és Pentti Lahti (szaxofonok) alkotta trió IX.20-án, kedden 18 órakor lép fel a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.)

A koncerten a magyar zongoraművész-zeneszerző új kompozíciói hallhatók. Süle Lászlónak számos lemeze jelent meg saját és más szerzők műveivel, több jazz-formációban és klasszikus kamaraegyüttesben játszott. Heikki Nikula klarinétművész az Avanti! kamarazenekar alapító tagja, számos szólistakoncertje volt és gyakran szerepel kamarazenészként is.1991-től a Helsinki Városi Zenekar tagja. A klasszikusokon kívül gyakran szerepelnek repertoárján kortárs szerzők művei is. Pentti Lahti az egyik legsokoldalúbb és legtapasztaltabb finn jazz-szaxofonos. Alapítása, 1975 óta játszik az UMO Jazz Orchestra-ban, és már 1983-ban megkapta a Finn Jazzszövetség Yrjö-díját.

A belépés ingyenes, a műsorfüzet helyszíni megvásárlásával (5 euró) lehet hozzájárulni a fellépő művészek tiszteletdíjához.