Hollókői Huba és Ville Kivivuori koncertje

Dátum:  szeptember 25.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Hämeenlinnan Raatihuone
Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna
null

Hollókői Huba (hegedű) és Ville Kivivuori (cselló) kamarakoncertet adnak szeptember 25-én, pénteken 18:00-tól a hämeenlinnai Városházán (Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna).

A műsorban Pleyel, Kodály, Gliére és Sibelius művei, valamint ismert finn népdalok feldolgozásai szerepelnek. A koncert ingyenes.

FIGYELEM: Rendezvényeinken követjük a hatóságok járványhelyzettel kapcsolatos előírásait, ezért előzetes jelentkezéshez kötjük a részvételt. Jelentkezni a résztvevők nevének és számának megadásával lehet a hungarian.culture(at)unkarinkulttuuri.fi címen szeptember 25. 14:00-ig. A jelentkezést visszaigazoljuk, és az ülőhelyet a koncert kezdete előtt 10 percig foglaljuk. A helyszín befogadóképessége legfeljebb 70 fő. Ajánljuk a maszk viselését.

Hollókői Huba hegedűművész tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte, majd a Sibelius Akadémia karmesterképzőjébe járt. Kiemelkedő versenyeredményeket ért el hegedűművészként és karmesterként egyaránt. Európa számos országában és Japánban is fellépett, gyakran hegedűvel a kezében vezényel, és a Taiga-vonósnégyes alapító tagja.

Ville Kivivuori a Rotterdami Konzervatóriumban szerzett csellóművészi diplomát, majd több, mint 10 éven át Mexikóban élt, tanított a Mexikóvárosi Konzervatóriumban, valamint az Ofunam Zenekar csellistája volt. Vonósnégyesével gyakran lépett fel Mexikóban és az Egyesült Államokban, szólócsellistaként pedig Mexikóban és Finnországban. Jelenleg Finnországban, szabadúszóként zenél.

A koncerteket a Suomalaisuuden Liitto és a Hämeenlinnai Finn-Magyar Társaság együttműködésével szervezzük.