HolddalaNap fellépései X. 15. és X. 17.

A HolddalaNap Zenekar Tamperében X. 15. és Helsinkiben X. 17.

Dátum:  október 14. - október 16.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Monitoimitalo Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Satakunnankatu 13, Tampere Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

HolddalaNap fellépései X. 15. és X. 17.

A HolddalaNap Zenekar Tamperében X. 15. és Helsinkiben X. 17.

A HolddalaNap világzenei együttes öt zenésze X. 15-én, szombaton 13 órakor Tamperében (Monitoimitalo, Satakunnankatu 13.), X. 17-én, hétfőn 18 órakor pedig Helsinkiben a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.) lép fel a Rokonnépek Napjai rendezvénysorozat keretében.

A 2008-ban alapított HolddalaNap elsősorban saját verseket öltöztet közös zenei tudásukból szőtt ruhába. A hazai népzene mindannyiuk otthona, a zenekar tagjai e forrás vizén nevelkedtek. Később számos új területtel is megismerkedtek, így például a régi zenei, a balkáni, perzsa, latin-amerikai és flamenco hangszerekkel, hangképzéssel, dallamvilággal.

A saját versek, muzsikák mellett népzenei feldolgozások, megzenésített versek is részei repertoárjuknak. Nagyon fontos számukra a mondanivaló: akár szövegben, akár más eszközökkel. A dalokat közösen dolgozzák ki, gazdag játékteret hagyva az improvizációknak. A zenekar kizárólag akusztikus hangszerekkel muzsikál, minden tagja énekel, és ez tág teret ad a többszólamúság számára.

A koncertet minden korosztály élvezheti. A belépés ingyenes.