Herczku és Parov Haapavesiben, VI. 30.

Herczku Ágnes és Nikola Parov a Haapavesi Folk Nép- és Világzenei Fesztiválon, VI. 30.

Dátum:  június 29.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Haapavesi Folk Nép- és Világzenei Fesztivál
Teollisuustie 2, Haapavesi

Herczku és Parov Haapavesiben, VI. 30.

Herczku Ágnes és Nikola Parov a Haapavesi Folk Nép- és Világzenei Fesztiválon, VI. 30.

Finnország egyik legjobb nép- és világzenei fesztiválján a magyar etnozene egyik legkiválóbb képviselője, Herczku Ágnes és állandó partnere, a bolgár-magyar Nikola Parov is fellép. Az énekesnő és a multiinstrumentalista duója június 30-án, szombaton 21.15-től ad koncertet a Sali koncertteremben (Teollisuustie 2, Haapavesi). Műsorukon magyar, balkáni és közép-kelet európai népek zenéje szerepel a tőlük megszokott, klasszikus és jazzes hatásokat sem nélkülöző fúziós hangzásban.

Jegyek a fesztivál oldalán válthatók: http://www.haapavesifolk.com/2018/liput, a jegyárakról bővebb tájékoztatás ugyanazon az oldalon található.

Herczku Ágnes és Nikola Parov a fesztivált megelőzően mesterkurzust is tartanak a magyarországi és erdélyi népdalokról, illetve a bolgár népzenéről. További információ: https://www.haapavesifolk.com/2018/kurssit-kesa

A teljes, részletes műsor a fesztivál honlapján: http://www.haapavesifolk.com/2018/

Herczku Ágnes megkerülhetetlen személyisége a magyar nép- és világzenének, 20 éves pályafutása során elfogulatlanság nélkül bizonyította zenei sokoldalúságát különféle műfajokban. Számos albumot adott ki mint szólóénekes és mint Nikola Parov állandó partnere. Parov a producere legújabb albumuknak: a Live at Womex Budapest c. lemezen a legszebb kelet-európai népdalokat gyűjtötték össze. Herczku Ágnes többszörös eMeRTon- és Fonogram-díjas, 2016-ban pedig a Liszt Ferenc-díjat is átvehette.

A multiinstrumentalista Nikola Parov a magyarországi nép- és világzene egyik kulcsfigurája. Bolgár származásúként szakterülete a Balkán és Kelet-Európa népzenéje, melyet a jazz és a klasszikus zene elemeivel fuzionál. 20 éves pályafutásából 7 évet töltött külföldön, a legendás ír Riverdance produkció szólózenészeként. Jelenleg saját együttese, a Nikola Parov Quartet mellett többek között az ír Andy Irvine és Dónal Lunny multikulturális Mozaik folkegyüttesében is közreműködik. Fonogram-díjas (2011), a Népművészet Mestere-cím birtokosa.