Helsinki Organ Sommer fesztivál

Varga László (orgona) és Takács Zoltán (hegedű) koncertje a Helsinki Organ Sommer fesztiválon 08.07.

Dátum:  augusztus 7.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Helsinki Organ Sommer fesztivál
Helsinki Székesegyház, Unioninkatu 29, Helsinki

Helsinki Organ Sommer fesztivál

Varga László (orgona) és Takács Zoltán (hegedű) koncertje a Helsinki Organ Sommer fesztiválon 08.07.

Varga László miskolci orgonaművész a Helsinkiben élő Takács Zoltán hegedűművésszel ad koncertet augusztus 7-én, vasárnap 20 órakor a Helsinki Székesegyházban (Unioninkatu 29). Műsorukon Mendelssohn-Bartholdy, Bach és Liszt művei szerepelnek. A belépés ingyenes, műsorfüzet 7 e.

Varga László (1970) orgonaművész, egyházzenész, valamint orgonaművész-tanár és zeneelmélet-tanár. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett DLA doktori diplomát. Miskolcon a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában orgonát, egyházzenét és zeneirodalmat tanít, emellett a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Intézetében óraadó oktató. Országszerte koncertezik, 1996-ban Győrött a Gárdonyi Zoltán emlékverseny második helyezettje lett.

Takács Zoltán hegedűművész, kamarazenész számos ismert zenekarban játszott az elmúlt 40 év során. 1989-ben megkapta a tekintélyes Bartók-díjat. 25 éve Finnországban él. Ez idő alatt a Tapiola Sinfonietta szólamvezetője, az Adelaide-i Szimfonikus Zenekar vendég szólamvezetője valamint a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának I. hegedű szólamvezetője is volt. Szólistaként és kamarazenészként világszerte koncertezett.

További információ: http://urkukesa.fi/