Haris László fotósorozata az 1590-ből származó Vizsolyi Bibliáról

Dátum:  szeptember 15.
Időpont: 08:30
Helyszín:  Tamperei dómtemplom gyülekezeti terem (seurakuntasali)
Tuomiokirkonkatu 3A, 33100 Tampere

Haris László fotósorozata az 1590-ből származó Vizsolyi Bibliáról

Haris László fotósorozata az 1590-ből származó Vizsolyi Bibliáról

Helyszín: Tamperei dómtemplom gyülekezeti terem (seurakuntasali), Tuomiokirkonkatu 3A, 33100 Tampere, 2013. szept. 15.- szept. 29.
Megnyitó az istentisztelet után, szeptember 15-én kb. 11:30-kor
Haris László fotóművész pályája nem nevezhető hagyományosnak, 1968-ban gépészmérnöki diplomát szerzett. Szülei 1956-ban, 13 éves korában elengedték, hogy lefényképezze a forradalom eseményeit. Képei a fotóművészet, festészet és filmművészet határterületeit érintik. Sokszor dolgozik képzőművészekkel és animációs filmek készítőivel is. Művei szerepelnek a Janus Pannonius Múzeum és a Nemzeti Galéria gyűjteményében. 2007-től a Magyar Művészeti Akadémia tagja.
Haris László a következőket írta fotósorozatáról: A Vizsolyhoz közeli Göncön egyházmegyei seniorként szolgáló Károlyi nagy küldetéstudattal munkálkodott a Biblia kiadásának szellemi és anyagi előkészítésén. Munkáját ő maga így magyarázza az elöljáró beszédben: „Szabad mindenkinek az Isten házába ajándékot vinni, egyebek vigyenek aranyat, ezüstöt, drágaköveket, én azt viszem, amit vihetek, tudniillik magyar nyelven az egész Bibliát. Nagy élmény, nagy öröm és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Magyar Fotográfusok Házának megbízásából Vizsolyban Károlyi Gáspár Bibliájával dolgozhattam. Én azt viszem Isten házába ajándéknak, amit vihetek, tudniillik az ott készített hat képet. Egyebek vigyenek aranyat, ezüstöt, drágaköveket.”
A fotósorozat hat, 2009-ben digitális tintasugaras pigmentnyomással készült képből áll.