Góbi Rita Társulat & PerformanceSirkus

Dátum:  augusztus 20.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Góbi Rita Társulat & PerformanceSirkus

Fehér fal – táncelőadás a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10) a Művészetek éjszakáján, augusztus 21-én, 18 órakor

A Góbi Rita Társulat augusztus 19-24. között vendégszerepel Helsinkiben a PerformanceSirkus meghívására. A Kaapelitehdasban workshopokon vesznek részt 23-án 10–13 és 14–16 órakor. A Művészetek éjszakáján a Magyar Kulturális és Tudományos Központ után a Kaapelitehdas udvarán is fellépnek 20:30-tól. A tervek szerint aznap a Kaapelitehdasban a PerformanceSirkus studiójában is szerepelnek 19 órakor.

Góbi Rita az egyik legjelentősebb magyar kortárs balett-táncos és koreográfus. A PerformanceSirkus alapítójával, Vesa-Petteri Asikainennel több éve készítenek közös produkciókat.

A Fehér Fal című fizikai táncszínház meghatározó inspirálója Auguste Rodin és az ő realista,impresszionista szobrai. A koreográfia szabálya abból születik, hogy mindenki egyénileg táncol saját részében, és végül mégis felülkerekedik a kollektivitás. A csoportképek alaktalan harmóniája az impresszionista alkotások kicsúfolásának tűnik. Ezek a véletlenszerű csoportmozgások az előadás gyöngyszemei.

Koreográfia: Góbi Rita
Rendező: Góbi Rita és Vesa-Petteri Asikainen
Zene: Gáspár József
Jelmez: Tresz Zsuzsa
Táncosok és színészek: Vesa-Petteri Asikainen, Góbi Rita, Samu Kristóf és Sinthavong Zsófia