Game of Tones lemezbemutató IX. 29.

Mervi&Virva - Game of Tones – lemezbemutató koncert a Karjalatalóban, IX. 29.

Dátum:  szeptember 28.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Karjala Kultúrház
Käpylänkuja 1, Helsinki

Game of Tones lemezbemutató IX. 29.

Mervi&Virva - Game of Tones – lemezbemutató koncert a Karjalatalóban, IX. 29.

Az magyar klasszikus zenét rendszeresen és örömmel megszólaltató Mervi Myllyoja (hegedű) és Virva Garam (zongora) kiadták első közös CD-lemezüket. A Magyar Kulturális és Tudományos Központban tartott első lemezbemutató koncertet követően a Karjala Kultúrházban (Käpylänkuja 1, Helsinki) lépnek fel szeptember 29-én 19:00 órai kezdettel. A koncerten – és a lemezen – többek között Brahms, Sibelius, Kaski, Hubay és Kálmán művei szerepelnek, több közülük az előadók saját átiratában.

Mervi Myllyoja hegedűművész és Virva Garam zongoraművész nemzetközi zenei tanulmányokat végeztek, duójuk 2009-ben alakult. Repertoárjuk klasszikus darabokat és könnyűzenei adaptációkat egyaránt magában foglal, előadott darabjaik, így az első, Mervi&Virva c. lemezükön elhangzó művek megválasztását meghatározzák a magyar és karjalai gyökerek.

Mervi és Virva finnországi szólókoncerteken túl több fesztivál vendégeként is fellépett, többek között a jyväskyläi Karjalai Nyári Zenei Napokon is részt vettek az elmúlt évben. Jótékonysági koncerteket is adtak az Agora-egyesület javára és a GERO-gálán.

Terveik szerint 2018 nyarán Magyarországon tesznek koncertkörutat.