Folytatódik a jazzkoncert-sorozat

Dátum:  január 28.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10.

Folytatódik a jazzkoncert-sorozat

Süle László jazzkoncert-sorozata I.29-én 18:00 órakor folytatódik a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.). Ez alkalommal a zongoraművész partnere Jari Hongisto (pozan) lesz.

Süle László a Metropolia Szakfőiskolán zongorát, zenetörténetet, didaktikát és zeneszerzést tanít. Zeneszerzési tanulmányai során szerette meg az improvizációt, s ezért szerzett posztgraduális diplomát a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán. Finnországba 1989-ben jött tanítani. Számos lemeze jelent meg saját és más szerzők műveivel, több jazz-formációban és klasszikus kamaraegyüttesben játszott.

Jari Hongisto napjaink egyik legjelentősebb finn freejazzpozanosa. Nemzetközi pályáját Teppo Hauta-ahoval (zeneszerző, nagybőgő) és Harri Sjöströmmel (szaxofon) kezdte a Quintet Moderne együttesben, amelynek rajtuk kívül két vezető német freejazz-zenész, Phil Wachsmann és Paul Lovens volt a tagja. Hongisto Edward Vesala Sound & Fury formációjában, valamint a 90-es években alapított Sound Kitchen trióval is játszott, itt a dán Hasse Poulsen gitározott és Teppo Hauta-aho nagybőgőzött. Legújabb együttese az „Olavi Trio” Teppo Olavi Hauta-ahoval és Olavi Louhivuori dobossal.

A belépés ingyenes, a műsorfüzet helyszíni megvásárlásával (5 euró) lehet hozzájárulni a fellépő művészek tiszteletdíjához.