Finn nyelvű krimiest az MKTK-ban, IX. 15.

A Helsinki Krimifesztivál előestéje a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, IX. 15.

Dátum:  szeptember 14.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Finn nyelvű krimiest az MKTK-ban, IX. 15.

A Helsinki Krimifesztivál előestéje a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, IX. 15.

Szeptember 15-én, pénteken 17.00–18.30 között krimiest lesz a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.). Az esemény a Dekkariseura által rendezett Krimifesztivál (Dekkarifestivaali) előesti programja, melynek középpontjában Kondor Vilmos és Ville Kaarnakari bűnügyi regényei állnak.

Kondor Bűnös Budapest-sorozata az 1930-1950-es éveiben játszódik, a bűntények hátterében az adott kor történelmi eseményei tükröződnek. A könyvsorozat hatalmas sikert aratott Magyarországon, első négy része már finnül is olvasható.

Ville Kaarnakari történelmi háborús thrillereinek, az Operaatio-sorozatnak köszönheti ismertségét. Az Operaatio Kagaali c. nemrég megjelent legújabb rész 1918-ba, a finn polgárháború évébe repíti az olvasót.

Az est folyamán Kondor-regények jó ismerője, Veli-Pekka Leppänen beszélget Ville Kaarnakarival. A helyszínen Kondor és Kaarnakari műveit akciósan vásárolhatják meg az érdeklődők.

A program ingyenes, de a helyszín befogadóképessége miatt csak az első 70 jelentkezőt tudjuk fogadni. Regisztráció a dekkari(at)kirja.fi email-címen, a tárgy rovatba írják be: ”Kondor”. A program finn nyelvű.

További információ a krimifesztiválról: http://dekkarifestivaali.fi/