Finn elismerés Kondor Vilmosnak

A Finn Krimitársaság Kondor Vilmosnak ítélte a legjobb idegen nyelvű bűnügyi regényért járó elismerő oklevelet

Dátum:  március 19.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Finnország
Finnország

Finn elismerés Kondor Vilmosnak

A Finn Krimitársaság Kondor Vilmosnak ítélte a legjobb idegen nyelvű bűnügyi regényért járó elismerő oklevelet

Kondor Vilmos Bűnös Budapest-sorozata kapta a legjobb idegen nyelvű bűnügyi regényért járó elismerő oklevelet a Finn Krimitársaságtól.

„Kondor a kor ábrázolásában olyan módon nyúl a XX. századi magyar történelem fontos korszakaihoz, ahogy korábban senkinek sem volt bátorsága” – fogalmazta meg a krimitársaság zsűrije.

”Ez az első díj, amelyet a Bűnös Budapest-sorozat a Budapest Noir szinte pontosan egy évtizeddel ezelőtti megjelenése óta kapott. A sorozat az évek során nagy sikereket ért el, melyek közül a könyvek finnországi kiadásai különleges büszkeséggel töltenek el” – köszönte meg Kondor az elismerést.

”… a könyveket dicsérte a kritika, Leena Lehtolainen Kondor-rajongónak vallotta magát, a sorozat újabb részeit pedig csak hosszú várólista után lehet kikölcsönözni a könyvtárban. Műfordítóként számomra mindez annak a jele, hogy sikerült jól végeztem a feladatot, és ez arra biztat, hogy folytassam – nyilatkozott Tähti Schmidt, a regények finn fordítója.

A Bűnös Budapest-sorozat első négy része jelent már meg finnül: a Budapest noir (Budapestin varjot 2012), a Bűnös Budapest (Budapestin synnit 2013), a Budapesti kém (Budapestin vakooja 2014) és a Budapest romokban (Budapestin raunioissa 2017). Mind a négy regény Tähti Schmidt (korábban Pullinen) fordításában jelent meg.

Most kitűnő alkalom nyílik akár a teljes sorozat megvásárlására: március 31-ig 20%-os kedvezményre jogosít a KONDOR-kuponkód használata a www.wernerjarl.fi–n. Az akció minden normáláras könyvre vonatkozik.