Európai Filmhét az Európa teremben

Dátum:  március 27. - április 10.
Időpont: 22:00
Helyszín:  Európa terem
Helsinki, Malminkatu 16

Európai Filmhét az Európa teremben

Európai Filmhét az Európa teremben (Helsinki, Malminkatu 16), 2014. március 28–április 11.
Apaföld április 4-én, 19:30-kor

A filmhét magyar filmje Nagy Viktor Oszkár Apaföld c. alkotása lesz. Az elsőfilmes Nagy Viktor Oszkár 2009-ben készült műve erős vizualitásról és pszichológiai érzékről tanúskodik. A minimalista képvilág és a főszereplő alakja Jancsó Miklós filmjeit idézi. A börtönből szabaduló apa azzal az elhatározással, hogy mindent újrakezdjen a fiával, vásárol egy darab kies földet, amin szőlőt akar telepíteni. A fiú megszokta, hogy egyedül kell boldogulnia; nehezen alkalmazkodik a kialakuló helyzethez, amit tovább bonyolít az apa új kapcsolata.

Apaföld (Father’s acre , 2009)
Forgatókönyvíró: Nagy Viktor Oszkár, rendező: Nagy Viktor Oszkár; operatőr: Dobos Tamás
Főszereplők: Ravasz Tamás (fiú), Derzsi János (apa), Nagy Andrea (Ági)
80 perc, színes, angol felirat.

Az Európai Filmhetet 2014-ben az Európai Bizottság Finn Képviselete és az Európai Parlament Finn Tájokoztatási Irodája szervezi az EU-országok és az EU-tagjelölt országok nagykövetségeivel, illetve kulturális intézeteivel együttműködve.
A rendezvényre a belépés ingyenes. Az Eurooppasali (Malminkatu 16, Helsinki) nézőtere 100 férőhelyes. A jegyeket minden vetítés előtt egy órával kezdik osztani az Eurooppasali aulájában, a termet 15 perccel a kezdés előtt nyitják ki. Szeretettel várunk mindenkit!

A filmhét prospektusa csatolmányként, PDF-formátumban
A filmhét prospektusa, programja, a filmek leírása és trailerek az Európai Bizottság honlapján: http://ec.europa.eu/finland/service/tapahtumat_en.htm
Minden filmről külön ismertetés is található az esemény Facebook-oldalán: www.facebook.com/europeanfilmweeksinhelsinki<http://www.facebook.com/europeanfilmweeksinhelsinki>