Bartók tavasz: a Művészetek Palotájának összművészeti fesztiválja

Dátum:  május 7. - május 28.
Helyszín:  Online
null

A Művészetek Palotája május 7-től indítja útnak online összművészeti fesztiválját, a Bartók Tavasz – Nemzetközi Művészeti Heteket. A programsorozat minden napján neves hazai és nemzetközi előadók komoly-, könnyű- és népzenei koncertjeit, kortárs- és néptáncelőadásait követheti online a közönség Budapest és Európa olyan jelentős művészeti központjaiból, mint a MüPa, a Zeneakadémia, az Akvárium, a Teatro alla Scala, a Don Bosco Basel és a Royal Albert Hall.

A fesztivál elsősorban Bartók szellemiségét és alkotói szemléletét állítja középpontba, ezért a műsor tervezett zenei kínálatában a Bartók-művek mellett megtalálható többek között J. S. Bach János-passiója, illetve Farkas Bence Az arany ember (rend. Korda Sándor, 1918) c. magyar némafilmhez komponált kísérőzenéje, melyet ősbemutatóján természetesen a film vetítésével egybekötve hallhatunk.

Külön figyelmet érdemelnek a fesztivál táncelőadásai, többek között a Giselle c. romantikus balett, Bartók zenekari műveire vagy a magyar származású Victor Vasarely képeire komponált kortárstánc-előadások, illetve egy ősi magyar népballada kortárs néptáncban elbeszélve.

A teljes program, illetve az élőben közvetített előadások ingyenesen megtekinthetők a fesztivál HONLAPJÁN.

FIGYELEM: a járványhelyzet miatt a MüPa a programváltozás jogát fenntartja, érdemes ezért követni a honlapot.