Bartal Zsuzsanna Helsinkiben, VII. 3., 6.

Dátum:  július 2. - július 5.
Időpont: 21:00
Helyszín:  G18 koncertterem / Sziklatemplom
Yrjönkatu 18, Helsinki / Lutherinkatu 3, Helsinki

Bartal Zsuzsanna Helsinkiben, VII. 3., 6.

Bartal Zsuzsanna zongoraművész a Helsinki Kamarazenei Fesztiválon, VII. 3., 6.

A július 3–6. között rendezett Helsinki Kamarazenei Fesztiválon Bartal Zsuzsanna zongoraművész is fellép.

Július 3-án, szerdán 19:00-től a G18 koncertteremben (Yrjönkatu 18, Helsinki) ad koncertet kamarapartnereivel Britannia nemesei címmel. A műsorban Britten, Elgar, V. Williams és Walton brit zeneszerzők művei szerepelnek.

Bartal Zsuzsanna a július 6-i, szombati Gálakoncerten is szerepel a Sziklatemplomban (Lutherinkatu 3, Helsinki) 19:00-től. A koncerten Debussy, Rachmaninov, Arvo Pärt és Brahms kamaraművei szólalnak meg.

Jegyek a Britannia nemesei c. koncertre 25€ / 15 €-ért, a Gálakoncertre 30 € / 20 €-ért válthatók a www.tiketti.fi oldalon vagy a helyszínen.

A fesztivál teljes, részletes műsora, valamint jegyinformáció: http://www.helsinkichamber.com/?lang=en

Bartal Zsuzsanna (1986, Temesvár) zongorista művészete „csillogó, árnyalt és virtuóz” (Bonner Anzeiger). Első szólókoncertjét 12, zenekari szólistakoncertjét pedig 13 évesen adta. Tanulmányait Párizsban Denis Pascal, Pierre Pontier és Florent Boffard mellett folytatta. 2012-ben megnyerte a Yale-en rendezett Woolsey-concertoversenyt, 2013-ban pedig a New York Concert Artists concertoversenyt. Legutóbbi sikerei közé tartozik 2016-ban megjelent Schumann-lemeze, illetve 2015-ös debütálása az Orchestre régional Avignon-Provence szólistájaként Grieg a-moll zongoraversenyével. 2018-ban szerezte doktori címét a Yale School of Musicon, és kitűnő tanulmányi eredményéért átvehette a Harriett Gibbs Fox emlékdíjat.

Bartal Zsuzsanna széles repertoárja szóló- és kamaraművektől a versenyművekig, a klasszikusoktól a kortárs zenéig terjed. Olyan kiemelkedő kortárs zeneszerzőkkel dolgozott együtt, mint Thomas Adès és Eric Tanguy.