Albert Balázs koncertje Äänekoskiban, VI. 15.

Albert Balázs és Kazuyo Ueno-Mattila francia zenei estje Äänekoskiban, VI. 15. 19:00

Dátum:  június 14.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Äänekoski városháza
Hallintokatu 4, Äänekoski

Albert Balázs koncertje Äänekoskiban, VI. 15.

Albert Balázs és Kazuyo Ueno-Mattila francia zenei estje Äänekoskiban, VI. 15. 19:00

Albert Balázs klarinétművész-zenepedagógus, az Äänekoski Zeneiskola tanára és Kazuyo Ueno-Mattila zongoraművésznő francia zeneszerzők műveit adják elő az Äänekoski városháza tanácstermében június 15-én, csütörtökön 19:00 órai kezdettel. A műsorban többek között Debussy, Poulenc és Saint-Saëns darabjai is elhangzanak.

Albert Balázs a Debreceni Egyetemen végzett, és már tanulmányainak idején játszott a Magyar Honvédség Központi Zenekarában mint klarinétos és szaxofonos. 2005-ben költözött Finnországba, és Pekka Ahonen irányítása alatt folytatta tanulmányait a Pirkanmaai Zeneművészeti Főiskolán. Jelenleg az Ala-Keitelei Zeneiskola tanára, emellett számos koncerten fellép.

A japán Kazuyo Ueno-Mattila Osakában született, már négyévesen kezdett zongorázni, tanulmányait a Kiotói Egyetemen végezte. Doktori tanulmányait a Jyväskyläi Egyetemen folytatta, és 2000-ben ösztöndíjjal a Saarbrückeni Zeneművészeti Főiskolán tanult, ahol tehetségéért kitüntetésben részesült. Több mesterkurzuson is részt vett Finnországban, Franciaországban, Izraelben és Oroszországban.

A koncert helyszíne és időpontja: Äänekoski városháza tanácsterme (Hallintokatu 4, Äänekoski), 2017. június 15. 19:00

Jegyek 10 euróért válthatók a helyszínen.