A város legjobb kolbásza

Dátum:  augusztus 4.
Időpont: 06:00
Helyszín:  A város legjobb kolbásza verseny
Helsinki

A város legjobb kolbásza

Az augusztus 4-én Helsinkiben első alkalommal megrendezett „A város legjobb kolbásza” versenyt a magyar gasztrokultúrát képviselő Feri's Hungarian hot paprika sausage nyerte meg. A zsűri 30 helsinki kolbászt értékelt többek között íz, héj, összetétel, külalak és zsírtartalom szerint.

A Feri's Hungarian hot paprika sausage paprikás és fűszeres, ropogós héjú kolbász, s a zsűri szerint minden más szempontból is nagyszerű. A Helsinkiben élő Vilisics Ferenc készítette győztes kolbász kézműves remek. Vilisics hobby-szakácsként, barátaival kezdett kolbászt készíteni két évvel ezelőtt, eladásra mindössze néhány hónapja. A Hungarian hot paprika sausage eredeti receptje Jarmo Saarikivitől származik, ezt fejleszti tovább két éve Vilisics. A győztes kolbász még nem kapható boltokban, de a Feri’s Sausages Facebook-oldalon megrendelhető.

Vilisics Ferenc ezenkívül a Slow Food Helsinki elnöke, és a gasztrokultúra mellett a kultúra egyéb területein is aktív: a közelmúltban sokoldalú kulturális események szervezésében vett részt a Magyar Kulturális és Tudományos Központtal és a Finnországi Magyarok Egyesületével (FME) együttműködve.

A Feri’s Sausages Facebook-oldal: https://www.facebook.com/ferissausages?fref=ts