A Trio la Rue koncertje, VI.2.

Dátum:  június 2.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

A Trio la Rue koncertje, VI.2.

Sibelius-Bartók ünnepi koncert a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, VI.2. 18:00

Idén két kiemelkedő zeneszerzőnek is emlékéve van: Sibelius 150 – Bartók 70. Ebből az alkalomból a Triola Rue e komponisták műveit adja elő VI.2-án 18 órakor a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.). A koncertre a belépés ingyenes.

A trió 2007-ben alakult Virva Garam (zongora), Susanna Arminen (hegedű) és Markus Pelli (cselló) kamarazene iránti elkötelezett szeretetétől vezérelve. A Trio la Rue sosem ijedt meg a kihívásoktól; a zongoratrió-irodalom hatalmas alapműveit, Schubert és Sosztakovics trióitvették fel elsőként repertoárjukba. Az együttes alapításától kezdve folyamatosan koncertezik különböző finn fesztiválokon, valamint külföldön, többek között Svédországban és Olaszországban.A svédországi bemutatkozásra 2011-ben került sor Stockholmban és Ytterjärnaban, 2013-ban pedig Rómában és Nápolyban adtak koncertet, ahol a Schönberg VerklärteNachtc. művének zongoratrió-átiratát adták elő óriási sikerrel.

2015-ben a Sibelius-év alkalmából nagy projektbe kezdtek: műsorukratűzika zeneszerző összes kiadatlan zongoratrióját, melyeket Finnország-szerte és egy svédországi turnén adnak elő. A Magyar Kulturális és Tudományos Központon kívül nyáron Hämeenlinnában és Sääksmäkiben koncertezik a trió.
Részletes információ ezekről a koncertekről a következő linkeken található:
http://www.hameenlinna.fi/Sibeliuksensyntymakoti/
http://www.saaksmakisoi.fi/index.php/ohjelma