A Schema Quartet koncertje XI.27-én

Dátum:  november 27.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

A Schema Quartet koncertje XI.27-én

2015-ben emlékezünk meg Jean Sibelius születésének 150., Bartók Béla halálának 70. évfordulójáról. A Schema Quartet a leghíresebb finn illetve magyar zeneszerző jubileumi éve alkalmából e két komponista műveiből ad koncertet a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.) XI.27-én 18 órakor.

A kvartett tagjai Helmi Horttana (hegedű), Elisa RusiMatero (hegedű), Matleena Vehmaa (brácsa) és Szilvay Csilla (cselló).

„2012 tavaszán alapítottuk az együttest. Kezdetben az alaprepertoár megismerése és a kamarazene élvezete volta a cél, de hamarosan gondolkodni kezdtünk együttműködésünk irányán. Két év múltán körvonalazódtak elképzeléseink. Egyfelől fontosnak tartjuk teljes intenzitással beleélni magunkat a különböző műsorokba, és így magunkkal ragadni a közönségünket, másfelől új hallgatókat is igyekszünk megnyerni azáltal, hogy gyakran igen meglepő helyeken lépünk fel.”

Helmi Horttana és Elisa RusiMatero a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarában játszanak. Szilvay Csilla a Kelet-Helsinki Zeneiskolában tanít, akárcsak Matleena Vehmas, aki a Riihimäki Zeneiskolának is tanára.

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk.