A Saul fia Savonlinnában, IX. 14., 17.

Dátum:  szeptember 13. - szeptember 16.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Kuvalinna mozi
Olavinkatu 13, Savonlinna

A Saul fia Savonlinnában, IX. 14., 17.

A Saul fia Savonlinnában, IX. 14., 17.

Nemes Jeles László Saul fia (Son of Saul, 2015) c. Oscar-díjas filmdrámáját szept. 14-én, szombaton 13:45 és szept. 17-én, kedden 16:15 vetítik a Kuvalinna moziban (Olavinkatu 13, Savonlinna).

Jegyek a szombati vetítésre 10 €, a keddi vetítésre 8 €.

 

Saul fia (2015)

Rendezte: Nemes Jeles László
A őszerepben: Röhrig Géza, Molnár Levente
Hossza: 107 perc. K-16.
A filmet finn és svéd felirattal vetítik.

1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket. (www.mnf.hu)

 

További információ: https://www.savonkinot.fi/event/2935/title/son_of_saul/

A filmvetítések része a Savonlinnai Magyar Kultúra Heteinek c. programsorozatnak. Az események fő szervezői a Magyar Kulturális és Tudományos Központ, a Helsinki Magyar Nagykövetség, Savonlinna Város, Budapest-Budavár, a Savonlinnai Finn-Magyar Társaság, valamint számos savonlinnai kulturális intézmény. A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhatott meg.