A PásztorHóra együttes és a Finnországi Magyar Néptánc Egyesület közös táncháza koncerttel

Dátum:  október 29.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki
null

A moldvai csángó zenét játszó PÁSZTORHÓRA EGYÜTTES és a finnországi MAGYAR NÉPTÁNC EGYESÜLET közös táncházat tart moldvai és erdélyi magyar táncokkal október 29-én, pénteken 18:00 órai kezdettel a Magyar Kulturális Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). A táncház pihegőszüneteiben néptáncbemutató, hangszerbemutató és a PásztorHóra koncertje várja az érdeklődőket.

Az intézet korlátozott befogadóképessége miatt kérjük, jelezze előre részvételi szándékát október 28., csütörtökig a https://bit.ly/3n7ok3J linken.

Az öt virtuóz fiatalból álló PásztorHóra zenekar kreatív hangszerelésű moldvai csángó zenéje egyszerre historikus és kortárs. A zenekar 2014-es megalakulása óta több mint száz helyszínen, nyolc országban legalább tízezer embert mozgatott meg. Helsinkibe lengyelországi és észtországi fellépéseik után érkeznek, innen pedig a HOLLO JA MARTTA FESZTIVÁLra mennek tovább.

A Magyar Néptánc Egyesület mottója Sebő Ferenctől származik: “a hagyomány nem rab, hogy őrizzük, nem beteg, hogy ápoljuk, a hagyományt megélni kell”. Az egyesület tagjai így is tesznek: minden pénteken összegyűlnek táncolni és énekelni. Céljuk a magyar népi hagyomány megélésén kívül annak bemutatása és népszerűsítése Finnországban.