A Muzsikás Együttes koncertje, majd örömzene magyar táncházzal a JuuriJuhla Fesztiválon: Sellosali, IV. 15.

Dátum:  április 15.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Sellosali
Soittoniekanaukio 1 A, Espoo
Kép: Muzsikás együttes

Kép: Muzsikás együttes

Ismét Finnországban az ötvenéves jubileumát ünneplő MUZSIKÁS EGYÜTTES! A világhírű zenészek – Sipos Mihály (hegedű), Porteleki László (hegedű, koboz, tambura, ének), Hamar Dániel (nagybőgő, gardon, dobok), Éri Péter (brácsa, kontra, furulyák, mandolin) – Kacsó Hanga énekessel és Berecz István néptáncossal kiegészülve adnak ünnepi KONCERTET április 15-én, szombaton a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Sellosaliban (Soittoniekanaukio 1 A, Espoo) a JUURIJUHLA FESZTIVÁL záróeseményeként. A koncertet közös örömzenélés (jelentkezés Joób Emesénél az emesejoob@gmail.com címen) és tánctanítással egybekötött magyar táncház zárja Gazdag Béla néptáncpedagógus vezetésével.

Az esemény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

Jegyek 20 € / 15 € ITT.

Az esemény alkalmából NYEREMÉNYJÁTÉKOT szervezünk, mely során a helyes választ adók között 3x2 tiszteletjegyet sorsolunk ki. A játék április 5-én, szerdán zárul, a sorsolás időpontja április 6., a nyerteseket e-mailben értesítjük.

A Muzsikás Együttes Magyarország gazdag népzenei hagyományának leginkább legendás, nemzetközileg ismert és elismert képviselője, amely egyedi, öt évtizedes fennállását ünnepli a szívének különösen kedves Finnországban, ahogy Hamar Dániel, az együttes bőgőse fogalmaz.

Az 1973-ban alapított együttes emlékezetes koncertjével zárul és éri el tetőpontját a JuuriJuhla Fesztivál a szintén kerek évfordulót ünneplő, húszéves Sellosaliban. A Muzsikás útja az 1970-es években kezdődő táncházmozgalommal és a magyar népi hagyományok tiszteletének újraéledésével indult, mára az együttes hazája kulturális nagyköveteként viszi a magyar népzenét a nagyvilágba. Tagjai nem csupán virtuózok, hanem a népzenei hagyományok avatott ismerői is, akik Európa, az Egyesült Államok és Japán legnevesebb koncerttermeiben léptek fel – most hosszabb idő után ismét Finnországban hallhatja őket a közönség.