A Kodály Kórus ünnepi koncertje V. 13-án

A Finn Kodály Kórus ünnepi koncertje a Helsinki Városháza dísztermében, V. 13. 14:00

Dátum:  május 12.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Helsinki Városháza
Sofiankatu 1, Helsinki

A Kodály Kórus ünnepi koncertje V. 13-án

A Finn Kodály Kórus ünnepi koncertje a Helsinki Városháza dísztermében, V. 13. 14:00

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Finn Kodály Kórus Emlékek sugárútján (Muistojen Bulevardilla) címen jubileumi koncertet ad május 13-án, szombaton délután 14.00-kor a Helsinki Városháza dísztermében (Sofiankatu 1). A Kodály Zoltán életművét ápoló vegyeskar az elmúlt 25 év repertoárjából válogat karnagyuk, Kirsti Laakso vezetésével. A koncert ingyenes.

A gondosan összeállított ünnepi műsorban fontos szerepet kap a közös zenei emlékek felidézése, a százéves Finn Köztársaság köszöntése, valamint a magyar zeneművészet előtt való tisztelgés.

A Kórus negyedszázados történetét összesen hat karvezető alakította. Chifuru Matsubara, Henrik Lamberg, Kaisa Sidoroff, Julia Lainema, Riikka Juntunen és Kirsti Laakso mind a maguk zenei ízlése szerint bővítették a kórus repertoárját. Az ünnepi koncert műsora mind a hat különböző „korszakot” felidézi.

A finn függetlenség 100. évfordulója tiszteletére elsősorban finn zeneszerzők – többek között Sibelius, Pacius, Kaski, Kotilainen – műveit adja elő a kórus. A finn természet szépségét és a szeretetet középpontba állító művek tovább árnyalják a nosztalgikus hangulatú műsort. A Finn Állam kétnyelvűségét is szem előtt tartva egy svéd nyelvű kórusmű is elhangzik a koncerten.

A Kodály Kórus nem feledkezett meg névadójáról és a magyar kórusművészet hagyományainak ápolásáról sem. Az ünnepi koncert műsorában Kodály világhírű Esti dala is elhangzik.

Szeretettel várunk minden zenebarátot az Emlékek sugárútjára!

További információ a kórusról: https://suomenkodalykuoro.wordpress.com/;
az ünnepi koncertről: https://suomenkodalykuoro.wordpress.com/2017/04/18/tervetuloa-juhlakonserttiimme-la-13-5/ és https://www.facebook.com/events/1649554818403163/