A jazzkoncert-sorozat IV.23-án folytatódik

Dátum:  április 22.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10

A jazzkoncert-sorozat IV.23-án folytatódik

Süle László nagysikerű jazzkoncert-sorozata folytatódik a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10). A zongorista-zeneszerző IV.23-án, csütörtökön 18 órakor Rob Dominis billentyűssel lép fel.

Süle László a Metropolia Szakfőiskolán zongorát, zenetörténetet, didaktikát és zeneszerzést tanít. Zeneszerzési tanulmányai során szerette meg az improvizációt, s ezért szerzett posztgraduális diplomát a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán. Finnországba 1989-ben jött tanítani. Számos lemeze jelent meg saját és más szerzők műveivel, több jazz-formációban és klasszikus kamaraegyüttesben játszott.

Rob Dominis az USA-ban született, a Miami Egyetemen tanult jazz-zongora szakon. 1989-ben költözött Finnországba, 1990-től dolgozik a Helsinki Pop&Jazz Konzervatóriumban magántanárként, valamint zenekar- és workshopvezetőként. Tanári munkája mellett – különböző zenei stílusokban játszó zenészként - sokat szerepel Finnországban és külföldön egyaránt. Számos alkalommal lépett fel a Finn Televízióban és több lemezfelvétele készült ismert finn együttesekkel. Rob Dominis ezenkívül tapasztalt színházi zenész is; több fontos zenei produkcióban zongorázott és játszott billentyűsként Helsinkiben.

A koncerten ismét Süle László szerzeményeit hallhatjuk. A belépés ingyenes, a műsorfüzet helyszíni megvásárlásával (5 euró) lehet hozzájárulni a fellépő művészek tiszteletdíjához. Szeretettel várunk mindenkit.