A Góbi Rita Társulat Finnországban

Góbi Rita Társulat Ne hisztizz! című produkciója II. 8-án, hétfőn 18 órakor, Arabiasali (Arabiankatu 2 A, Helsinki)

Dátum:  február 8.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Arabiasali
Arabiankatu 2 A, Helsinki

A Góbi Rita Társulat Finnországban

A Góbi Rita Társulat Ne hisztizz! című produkciója II. 8-án, hétfőn 18 órakor, Arabiasali (Arabiankatu 2 A, Helsinki)

Góbi Rita (tánc) és Szegő Dávid (dob) a zene és tánc közvetítésével vizsgálják „önmagukat” és a folytatódó jelent, amelyet gyakran oly nehéz utolérni. A 40 perc időtartamú előadásban a kortárs tánc és a jazz alkot különleges egységet akrobatikával és humorral, s a párkapcsolat elemeit, hétköznapjait vizsgálja itt és most. „Ez a mindenkori „jelenben” történik: ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel közönségünkre is –, ahol és amikor!”.

Tánc: Góbi Rita
Zene: Szegő Dávid
Jelmez: Sinkovics Judit
Világítástechnika: Szirtes Attila
Támogatók: NKA, EMMI, Workshop Foundation, Kulturális Központ, www.gaborgobi.com
Tréler: https://vimeo.com/121524072

Góbi Rita Vajdaságban, Újvidéken született, ahol első tánctanulmányait kezdte, majd a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskolán diplomázott klasszikus balett szakon 2004-ben, majd mesterdiplomát szerzett koreográfus és klasszikus balettpedagógus szakon. Eddigi munkásságát a Veszprémi Táncfesztivál PRO FUTURO díjával, a Szólótánc-fesztiválon a Legjobb Szóló Koreográfusnak járó elismeréssel is díjazták. 2014-ben az Elle Young Talent Award jelöltjei között volt, 2015-ben pedig a Táncszövetség Az évad legjobb táncosnője díját kapta meg. Több mint 30 koreográfiát alkotott, s koreográfusként is számos díjat nyert, többek között: SoloDuo Choreography Contest – Köln (I. díj - szóló), 3...2...1...Choreography Contest – Krakkó (II. díj). A társulatot 2006-ban alapította, előadásaik formanyelvét a sokszínűség, a határok átlépése jellemzi. Góbi Rita táncosként számos ismert koreográfussal dolgozott, színházi produkciókban és Jancsó Miklós filmjeiben szerepelt.

Szegő Dávid Budapesten született, jazz-dobot a Bartók Béla Zenei Gimnáziumban kezdett tanulni 2010-ben, s négy év múlva a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Számos magyar együttesben játszik és színházi produkciókban szerepel. 2009 óta tanít is.

Az előadás a Magyar Kulturális és Tudományos Központ, a Metropolia valamint a Pop & Jazz Konzervatórium együttműködésében valósul meg. A belépés ingyenes.

Góbi Rita tánccsoportja a 2016.II.3–7-ig Kajaaniban megrendezésre kerülő Kajaani tanssii -fesztivál 19. nemzetközi koreográfia-szemléjén is részt vesz II.6-án, szombaton. A Tachyon című produkcióval lépnek fel, melynek témája a párkapcsolaton belüli magány. Az előadásban Góbi Ritán és Szegő Dávidon kívül Székely Szilveszter szerepel.
Jegyek a Kajaani tanssii -fesztiválra a Lippu.fi címen, valamint a helyszínen egy órával az előadások előtt vásárolhatók.

További információ: http://www.kajaanidance.fi/tapahtuma.html
http://www.gobirita.hu/