A Finn Kodály-kórus karácsonyi koncertje

Dátum:  december 10.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Munkkiniemi templom
Helsinki

A Finn Kodály-kórus karácsonyi koncertje

A Finn Kodály-kórus karácsonyi koncertje december 10-én 18.00 órakor lesz a Munkkiniemi templomban. A műsorban szerepel többek között az Adventi ének – 1200-as gregoriánus dallam Kodály Zoltán feldolgozásában –, valamint Bárdos Lajos szerzeménye, a Karácsonyi bölcsődal.

A Kodály-kórus 2013 tavaszán ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a városháza dísztermében tartott koncerttel. Idén a kórusvezető személye is változott: Kaisa Sidoroff a tavaszi koncertet követően szülési szabadságra ment, munkáját a Sibelius Akadémia végzős kórusvezetője, Julia Lainema folytatja. A lelkes és lelkesítő fiatal művész arra törekszik, hogy a kórus a jól és kellemesen énekeljen, közös célt követve: muzikális kifejezésre és kiegyensúlyozott kóruséneklésre törekedve.

A kórus hétfőnként 17.00–19.30-ig próbál a Kaisaniemi általános iskolában és szívesen fogad új tagokat soraiba. Alapszintű kottaolvasási tudás mindig hasznos, de a jó énekhang is elég, ha társul hozzá lelkesedés. Szeretettel várjuk kórustagnak és koncertközönségnek!

Honlapunk: http://suomenkodalykuoro.wordpress.com