Pőcze István előadása

Dátum:  március 2.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Kaisaniemenkatu 10, Helsinki

Pőcze István előadása

Konfliktuskezelés a mindennapokban – Dr. Pőcze István magyar nyelvű előadása a Magyar Kulturális és Tudományos Központban, III. 2-án

A konfliktuskezelés kérdésköre a mindennapokban megélt feszültségeink miatt sokakat foglalkoztató téma manapság. Társadalmi, közösségi létünk során óhatatlanul generálódnak olyan interakciók, melyek érzelmileg is megterhelő konfliktushelyzetekbe sodornak bennünket. Az ember személyisége ugyanakkor a konfliktusok megélésén és feldolgozásán keresztül is fejlődik, formálódik és érlelődik, ezért nem feltétlenül a konfliktusnélküliségre érdemes törekednünk, hanem a konfliktusok megfelelő kezelésére, az azokkal való "megküzdésre". Az előadás ebbe kíván betekintést nyújtani.

Dr. Pőcze István a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemen végzett. Lelkészvizsgája után a Bécsi Egyetemen tanult ösztöndíjasként, majd Budapesten, a Semmelweis Egyetemen szerzett mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember diplomát, később pedig doktori fokozatot a Selye János Egyetem Református Teológiai Karán.

Jelenleg egy szakmai ösztöndíj révén a svédországi magyarok körében végez lelkészi szolgálatot, és tart ismeretterjesztő előadásokat, valamint publikál pasztorálpszichológiai témákban.

Az előadás március 2-án, hétfőn 18 órakor kezdődik a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

A rendezvény magyar nyelvű, a részvétel ingyenes.

(Illusztráció: Király Réka: Pieni suuri tarina ystävyydestä, Etana Editions, Helsinki, 2017.)