SZALÓKY GROUP online koncert

Dátum:  április 2.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Harmónia Jazzműhely
Online
Kép forrása: Harmónia Jazzműhely

Kép forrása: Harmónia Jazzműhely

A járvány még velünk van, de a zenét nem hagyjuk meghalni!

A koncert élőben nézhető a Harmónia Jazzműhely Facebook oldalán, valamint megtekinthető a MagyarJazz weboldalán is.

A SZALÓKY GROUP Zenekarról:

A zenekarvezető trombitás, SZALÓKY BALÁZS így ír erről, a Harmónia Jazzműhely Színpadán először bemutatkozó, fiatal együttesről:
Amikor hazatértem New York-i tanulmányaim után, már tudtam, hogy nekem az ott tanultakat arra kell használnom valamilyen módon, hogy az itthoni kultúrát színesíteni tudjam. Már csak ennek a módját kellett megtalálnom. Mikor 2018 tavaszán a Jazz at The Lincoln Center Orchestra bécsi koncertje után a zenészekkel beszélgettünk éjszakába nyúlóan, megfogalmazódott bennem a konkrét terv, és 2018 szeptemberében megalapítottuk a “Szaloky Group”-ot.
A csapat tagjai fiatal muzsikusok, akik hozzám hasonlóan szeretik a jazz-zenét és egytől egyig hivatásuknak is tekintik. A zenekar megalakulása óta elsődleges szempontnak számít az olyan repertoár műsoron tartása, amely a mai trendek szerint nyúlt élményt a hallgatóságnak, viszont megőrzi, tiszteletben tartja a jazz-zene tradícióit.
Folyamatosan bővülő repertoárunk tartalmaz a műfaj meghatározó alakjainak a munkásságára épülő, rövid történetekkel (szakmai irodalmi forrásokból) színesebbé tett műsorokat. Pl. “Who is Duke Ellington”.
Hasonló tematikára épülő műsorunk például a “The Emergence of Bebop” is. Azzal a különbséggel, hogy itt egy irányzat születése kerül bemutatásra több zenész munkásságán keresztül.
Fontosnak tartjuk a tradíciók megőrzése mellett a műfaj további fejlődését is, így műsorunkon adott esetben szerepelnek saját szerzemények is.
A zenekar többi tagja: RABOCZKI BALÁZS szaxofon, GÁLFFY GERGELY gitár, FARKAS ZSOLT zongora, MAROS RUDOLF bőgő, MÜLLER TAMÁS dob.