Thury Zita: Reset c. előadása Kairóban

Dátum:  november 8.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Rawabat Art Space
5 Hussein Basha Al Meamari, Marouf, Qasr El Nil, Cairo Governorate

Egyedülálló előadás Kairóban: Reset Thury Zita koreografálásával

A Reset című összművészeti előadás a kortárstánc, próza és videóművészet fúzióján keresztül közelít jelenünk egyik meghatározó problémájához, a klímaváltozáshoz. Természeti katasztrófa közeleg, de az emberi természet mintha nem lenne hajlandó változni. Ez az egyedülálló és különleges előadás két különböző helyszínen, Alexandriában és Kairóban kerül megrendezésre.

A táncelőadás arról szól, hogy a globális felmelegedés eléri azt a szintet, hogy emberek tömegei kénytelenek környezettudatos értékek mentén új otthont és társadalmi rendet teremteni maguknak.

Ez az új társadalom sikeresen küzd a klímakatasztrófák ellen, valamint egy újfajta politikai és társadalmi-gazdasági rendszer is kialakulóban van egy empatikusabb, fenntarthatóbb, élhetőbb világért. A további katasztrófák elkerülése érdekében azonban nagyon szigorú szabályozás van érvényben, amely teljes mértékben a klímatudatosság jegyében épült ki.

Ezt az új világot komoly következményekkel járó szabályok szabályoznak.

Hogyan tudunk lemondani a szokásainkról és alkalmazkodni? Miről kell lemondanunk, milyen áldozatokat kell hoznunk?

Az előadás nézői, akik már ennek az új társadalomnak a tagjai, nemcsak szemlélői, hanem bírái is a két menekült életének: ők dönthetik el, hogy a két ember közül ki csatlakozhat a közösségükhöz, és ki kerül vissza a katasztrófa sújtotta területre.

A Reset c. előadás a kairói Rawabet Art Space-ben lesz látható november 8-án este 8 órakor.