NYX

Dátum:  október 16.
Időpont: 14:00
Helyszín:  Victoria Rooftop House
Adly utca 16, Downtown, Kairó
null

NYX

A NYX egy Marcell Andristyák / Kiégő Izzók által életre hívott izgalmas, többprojektes interaktív audiovizuális installáció.

A NYX egy több projektoros interaktív installáció, amely egy hátborzongató utazásra invitálja a közönséget egy ködös erdő mélyére. Ezen az utazáson az ember az éjszaka birodalmában a fény keresésének részese lesz. A nézők valóságos jelenléte fényes eseményeket indít el a virtuális térben, ahol az utat lények és tárgyak különös keveréke szegélyezi.

A NYX vetített tartalma egy valós időben megjelenített erdő, ahol a "belső közönség" a térben mozogva interakcióba léphet az erdő teremtményeivel és növényeivel. A látogatók mozgása a virtuális világban fényforrásként jelenik meg. Bármit is érint meg a látogató fénye, az világítani kezd.

A Marcell Andristyák médiatervező és animátor által tervezett NYX egy izgalmas, érzékszervi merülés egy magával ragadó stimulációban. A több projektoros interaktív installáció a magyar Kiégő Izzók lenyűgöző portfóliójának legújabb darabja, amely videomapping és panoráma vetítések, élő előadások, zenei videók, rövidfilmek és önálló videoinstallációk formájában valósul meg.

A NYX hivatalos megnyitójára október 16-án 16 órakor kerül sor a Victoria Rooftop House-ban. A megnyitót követően az előadás a fesztivál végéig, egészen október 22-ig megtekinthető lesz 16-22 óra között.