Munkatársaink

Balogh András Zoltán

Balogh András Zoltán

Peking

A Semmelweis Egyetem korábbi innovációs igazgatója; iparjogvédelmi szakértő, a Horizon 2020/Europe program pályázati értékelője. Fő érdeklődési területe a kínai innovációs siker titkának feltárása és a szellemi tulajdonvédelmi tanácsadás.

andras.balogh@mfa.gov.hu
Ács Arnold

Ács Arnold

Moszkva

Feladata a korábban erős magyar-orosz tudományos kapcsolatok átvezetése a jelenbe. Oroszország a természettudományok (különösen a fizika, atomfizika, energetika) terén megőrizte elméleti tudásra épülő vezető helyét a világban.

arnold.acs@mfa.gov.hu
Kindert Judit

Kindert Judit

Stuttgart

SMARTFLUENCEREK együttműködését szeretné elősegíteni a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció terén azon tapasztalatokkal, amelyeket a tudománypolitikáért, a tudomány-és innovációmenedzsmentért felelős intézményekben szerzett.

judit.kindert@mfa.gov.hu
Morován Júlia

Morován Júlia

São Paulo

Célja, hogy Magyarország Közép-Európa innovációs központjaként jelenjen meg Brazíliában. Támogatja a start-up-kapcsolatfejlesztést, a magas hozzáadott értékű termékeket előállító innovatív magyar vállalkozások piacra lépését.

julia.morovan@mfa.gov.hu
Takács-Carvalho Gábor

Takács-Carvalho Gábor

London

Brit viszonylatban kiemelt jelentőségű kérdések: a Brexit folyamat KFI és egyetemi szektorra gyakorolt hatása, az 5G, mesterséges intelligencia, élettudományok/biotechnológia, fintech és általános start-up szektor fejlődése.

gabor.takacs@mfa.gov.hu
Somogyi Norbert PhD

Somogyi Norbert PhD

Párizs

Célja a magyar-francia tudományos és technológiai kapcsolatok erősítése, a K+F szektor elemzése, az intézményi kapcsolatok szélesítése. Regionális szakattaséként ellátja a marokkói, algériai és tunéziai TéT-kapcsolatok kezelését is.

norbert.somogyi@mfa.gov.hu
Szolnoki Szabolcs

Szolnoki Szabolcs

Tel-Aviv

A kétoldalú ipari kutatásfejlesztési pályázatokhoz kapcsolódóan támogatja az érdeklődő vállalatokat a partnerkeresésben Kiemelt területek: egészségügyi technológiák, kiberbiztonság, mobilitás és önvezető járművek, űripar.

szabolcs.szolnoki@mfa.gov.hu
dr. Hosszú Hortenzia

dr. Hosszú Hortenzia

Tokió

Öt évet töltött Kínában TéT-szakdiplomataként. Utána Magyarország egyik legjelentősebb energetikai beruházásánál dolgozott vezető pozícióban. Jelenleg Magyarország tokiói nagykövetsége tudományos szakdiplomatája.

hortenzia.hosszu@mfa.gov.hu
dr. Farkas Hilda

dr. Farkas Hilda

Újdelhi

Vegyészmérnök, a környezettudományok doktora. Indiai kiküldetése során legfontosabbnak tekinti, hogy a magyar tudomány és kutatás eredményeit, oktatási kiválóságát láthatóvá tegye a hatalmas országban.

hilda.farkas@mfa.gov.hu
dr. Vápár József

dr. Vápár József

Berlin

Kiemelt feladata az ITM által irányított Magyar-Német Innovációs Munkacsoport üléseinek megszervezése, a projektek gondozása, ezzel összefüggésben a német szövetségi minisztériumokkal, kutatóintézetekkel és egyetemekkel történő kapcsolattartás.

jozsef.vapar@mfa.gov.hu
Musza István

Musza István

Szöul

Villamosmérnök; cégvezetői és szakmai tapasztalatot a big data és az analitika iparági alkalmazása területén szerzett, kihívást jelentő feladatok megoldásában.

istvan.musza@mfa.gov.hu
dr. Schüschletz Sándor

dr. Schüschletz Sándor

Bécs

Jogász. 2015. augusztustól 2019. szeptemberig a Müncheni Főkonzulátus külgazdasági diplomatája volt. 2020. márciustól Magyarország Bécsi Nagykövetségének TéT szakdiplomatájaként látja el feladatait.

sandor.schuschletz@mfa.gov.hu
Novák Tamás PhD

Novák Tamás PhD

New York

Feladata a két ország közötti tudás- és technológia transzfer elősegítése, a kétoldalú szakdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése, az akadémiai együttműködés, a hazai innovatív cégek piacra lépésének támogatása, valamint magas szintű elemzőmunka.

tamas.novak@mfa.gov.hu
Doncsev András

Doncsev András

San Francisco

Bölcsész, volt újságíró, beszédíró, államtitkár, NKA alelnök. Egyszemélyes állomáshelyén TéT munkája mellett konzuli, külgazdasági, közösségi diplomata és politikai feladatokat is ellát.

andras.doncsev@mfa.gov.hu