Balassi füzetek 2. - Ünnepeljünk együtt!

Az Ünnepeljünk együtt! a sorozat második része, amely a Magyarország határain kívül élő magyar származású gyerekek számára készült. Szintén zöld jelzésű sorozatunk tagja, tehát azoknak szánjuk, akik otthon használják a magyar nyelvet (a Közös Európai Referenciakeret meghatározása szerint ők B1/B2 nyelvi szinten vannak), de szükségük van készségeik fejlesztésére. Kisebb és nagyobb iskolások számára is hasznos lehet, hiszen segítségével a magyar ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó szokások megismerése mellett nyelvtudásuk is magabiztosabbá válik a nekik szánt gyakorlatok megoldása során.

Modulszerűen variálható tananyagaink lehetőséget biztosítanak arra, hogy a – hétvégi iskolákban vagy akár otthon, a szülők segítségével tanuló – diákok érdeklődési körének, tudásszintjének megfelelően választhassák ki a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek talált füzetet. Azt reméljük, hogy az ünnepi készülődés öröméhez hasonló jó kedvvel látnak majd neki a gyerekek a játékos formába öltöztetett feladatoknak.

A Közös Európai Referenciakeret meghatározása szerint ők B1/B2 szintű nyelvtudással rendelkeznek.
7-8 éves kortól egészen 13-14 éves korig ajánljuk kiadványunkat. A 4-5 oldalas leckék anyagát úgy alakítottuk ki, hogy egy-egy hétvégi foglalkozáson feldolgozható anyagot tartalmazzon. Ez a füzet 9 leckéből áll, hogy egy félév vagy egy tanév során elsajátítható mennyiségű tanulnivalót kapjanak kézhez a diákok.