Test (Álom)térben

Dátum:  január 22. - március 31.
Helyszín:  Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstr. 12, 10117 Berlin

A Collegium Hungaricum Berlin (CHB) épületének virtuális kibővítéseként létrejött új kiállítótérben január 22-től elsőként Galambos Eszter fotóművész és operatőr munkái láthatók.

Az Eln Ferenc tipográfus által tervezett online galériatér a CHB valós terei alapján készült, az intézet jellegzetes épületét bővíti ki újabb emeletekkel és gondolja tovább digitális eszközökkel. Nagy hangsúlyt fektet a kiállított művek múzeumi élményt megközelítő élvezhetőségére is: a kiállításban navigáló „vendég” a kiállított munkákra kattintva nagy méretben, „közelről”, részletekbe menően is megtekintheti azokat.

Állókép Galambos Eszter - A fák között című videójából

Állókép Galambos Eszter - A fák között című videójából

Galambos Eszter 2014-ben diplomázott a MOME-n fotográfusként. 2014 és 2017 között a berlini Művészeti Egyetemen (Universität der Künste, UdK) tanult kísérleti film és média szakon, majd a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett operatőri diplomát. Berlinben töltött évei alatt rendszeresen részt vett az UdK csoportos kiállításain, az IBB Fotográfiai Díj válogatásában 2015-ben és 2016-ban is szerepelt. Ugyancsak 2016-ban a Collegium Hungaricum Berlin Human Scale című kiállításán is találkozhatott munkáival a közönség.

A virtuális galériában Galambos Eszter jelenlegi tárlata mellett 2021. március 1-étől Lugosi Lugo László fotográfus Archeológia. Graffiti. Budapest című fotókiállítását is láthatja a közönség. Lugo évtizedek óta dokumentálja a budapesti falfirkákat, ezáltal beemelve a street art jelenséget a művészeti kommunikációba. A graffiti műfaja Berlinben is különös érdeklődésre tart számot, hiszen az európai street art szoros szálakon kötődik nemcsak a város jellegzetes imázsához, hanem 20. századi történelméhez is.